Mor og barn hestelejr - retreat
i naturskønne Thy

Hestemekka med hygge og tid til hinanden. I trygge rammer og i en lille flok, kan mor og datter nyde 3-4 dage i hestens tegn med hygge og ridning.

Oplev god mad, bål-hygge, selvforkælelse, nye indsigter, læring, og store naturoplevelser i Nationalpark Thy med ponyer og heste.

Oplevelsen er for mor og barn i alderen 7 – 16 år. Vi bliver max. 8 deltagere i alt, altså 3 - 4 par, så det er en lille gruppe, hvor der er plads til forskellighed, men fælles for alle er passionen for heste, prioriteret tid mellem mor – barn og glæden ved at være sammen i naturen.
Børn med særlige behov er meget velkommen. Vi er en lille gruppe, jeg planlægger ud fra dem, der delteager og er desuden uddannet terapeut og lærer for børn med ADHD og Autisme.

Book

Oplevelser og læring på retreat for mor og barn/hestelejr

Vil du lære en masse om, hvordan du kan lege med- og skabe tætte bånd til hesten. Du bliver inspireret og få af nye værktøjer til at tackle både dig selv, din hest og dine omgivelser. I kan nyde en hestevognstur/gåtur til mit shelter, som ligger uforstyrret et stykke fra min gård. I kan lave  pandekager over bål og nyde naturen og en pause i hverdagen. Og ikke mindst kan I komme på fantastiske rideture ud i Nationalpark Thy og opleve naturen på ryggen af heste, der er vandt til at færdes i naturen, og som vil hjælpe dig til at finde roen, være i nuet og nyde den fantastiske natur med de mange smukke udsigter.

Dette er er en lejr, der styrker mor-barn forholdet, går ud på at lære noget nyt/andet om heste og, hvordan vi kommunikere med dem, Det er en hestelejr, hvor vi skal nyde Thys smukke natur og samværdet med hinanden.

Grunden til jeg kalder det hestelejr er, fordi det også handler om alt andet end at ride. Alt det man også kan gøre med heste, men i stor grad også om, hvordan heste er i deres natur og vores forståelse for dyr. Vi er ude det meste af tiden og hestene bor lige ved siden af, så vi følger deres døgnrytme. De er det første vi ser om morgenen og det sidste vi ser om aftenen.

Sådan foregår det

Man behøver ikke kunne ride, eller at det er mange år siden gør ikke noget. Heller ikke at man ikke rider dagligt. Jeg tilpasser efter jeres niveau. Har mor ikke lyst til at ride, er det også helt ok, så er der mange andre muligheder for både at arbejde med hestene, men også for at komme ud og se Nationalpark Thy.

Dagene finder sted på og omkring min gård, hvor jeg driver “Ro i Thy”. Gården ligger i hjertet af Nationalpark Thy, med enestående natur og højt til himlen.

Gården er vores udgangspunkt, og her overnatter I i mine hyggeligt indrettede hytter. Der er madrasser, sengetøj og alt hvad I får brug for til at overnatte trygt og godt. Der er fælles toilet og bad i tilknytning til hytterne. Vi laver mad i udekøkkent og nyder maden sammen. Om aften er der mulighed for socialt samvær, smuk solnedgang (hvis vejret tillader det) og ikke mindst aftenhygge med bålets knitrende flammer, skumfiduser og hyggesnak.

Der vil være mulighed for ture til Vesterhavet, at bade i en af søerne eller måske spise en is i Vorupør.

Testimonial: Her er der fokus på samvær, både med hinanden og hestene. Vi er et med naturen. Alt er jordnært og med en afslappet stemning. Helt fantastisk oplevelse for både mor og datter. Det her er meget mere end en ridelejr.

Huskeliste

Planlagte mor/barn-hestelejr

Mor og barn retreat/hestelejr

Pinselejr
17.- 20. maj 2024
Udsolgt

Pris 3099 kr. pr person

Send forespørgsel

Mor og barn retreat/hestelejr

Uge 27
3. - 6. juli 2024
Udsolgt

Pris: 3099 kr. pr person

Send forespørgsel

Mor-barn retreat/hestelejr

Weekend 31. maj - 2. juni
2799 kr pr person. Udsolgt


Weekend 13 - 15. september
2799 kr. pr person. plads til 1 par.

Send forespørgsel

Mor-barn retreat/hestelejr

Uge 31

29. juli - 1. august 2024
Udsolgt
Pris 3099 kr. pr person

Send forespørgsel

Huskeliste

- Ridehjelm (obligatorisk) Jeg har også nogle, så man kan låne.
- Sikkerhedsvest (valgfri)
- Fornuftig fodtøj, både til at gå og ride i, men også gerne sutsko til indendørs
- Fodtøj der gerne må blive vådt.
- Ridetøj eller noget man kan bevæge sig i
- Varmt tøj, hvis vejret er koldt, vi er meget ude
- Regntøj
- Badetøj (man ved aldrig)
- Tag rigelig tøj med, for der er ikke kapacitet til at få tørret alles tøj i en fart, hvis det skulle være dårligt vejr.
- Håndklæde
- Toiletgrej
- Solcreme
- Lidt slik og evt sodavand, hvis man er til det.
- Myggespray, evt. medicin, antihistaminer, eller andet
- Sygesikringskort
- Lommelygte
- Find selv på mere ;)

Programmet ser ca. sådan ud

Dag 1.
- Ankomst og indflytning 15.30 – 16.30.
- Møde hinanden og velkomst.
- Spise aftensmad (gryderet med pasta).
- Rundtur på gården og møde ponyerne.
- Lave observationsøvelse, mm.
- Dessert (Is)
- Aftenhygge – Godnat.

Dag 2.
- Morgenmad kl 8.30 eller 9.00 – oprydning. Mor/barn hesteleg med hinanden.
- Hesteleg med ponyer fra jorden.
- Frokost (pita)
- Ride i en eller anden form.
- Eftermiddags hygge og klargøring til aftensmad over bål, hvis vinden ikke er for vild. - Aftensmad (På 4 dags: Byg selv burger med oksekød på grill) (På 3 dags: pandekager med fyld), dessert.
- (På den 3 dags turen – Aften hygge med de små ponyer for børnene)
- På 4 dagsturen –  Tur til havet (ikke med hest)
- Godnat

Dag 3.
- Morgenmad – oprydning
- Ride i en eller anden form
- Frokost Rugbrød mm.
- (På 3 dagsturen – hesteleg, eftermiddagskaffe og derefter afgang hjem.)
- På 4 dagsturen – Slappe af og nyde eftermiddagen. Der er mulighed for at tage ud og se noget mere af smukke Thy. Spille spil, hygge og nyde livet
- Aftensmad (Pandekager med fyld lavt over bål)
- Aftenhygge ved bålet. Dessert (Pandekager med is). Sommetider lidt mere hygge med ponyerne.
- Godnat

Dag 4.
- Morgenmad på ride/hestevognstur til Shelter, hvor vi får varm kakao, kaffe og kiks.
- Frokost
- Rengøring af hytter.
- Tid til at sige farvel


Kontakt Ro i Thy


Du er altid velkommen til at kontakte mig med dine spørgsmål eller book en uforglemmelig oplevelse med heste i Thy og Nationalparkens smukke natur.


Ring på +45 40 92 30 90
Skriv til natur@roithy.dk