Hvad er det, hesten kan?

Hest har med sin rolige, afbalancerede natur en unik evne til at sænke stressniveauet hos mennesker. Hesten er rummelig, tålmodig og dømmer ikke. Hesten kan give dig gode oplevelser, der øger livsglæde og selvværd.

Social træning og bedre kropsbevidsthed

Hesten stiller ikke en masse krav, den er der bare, og derfor er samspillet med hesten langt mindre krævende end kontakten med andre mennesker.

Sammen med hesten får mennesker en positive sociale oplevelser, der forbedrer evnen og lysten til at være sammen med andre mennesker.

Hesten giver mennesker, mulighed for at føle sig særlige og udvalgte. Den knytter sig til mennesker, og man kan opleve et stærkt venskab med den.

Træningen og fællesskabet med heste giver bedre forståelse for adfærd og reaktioner i sociale sammenhænge. Hestene guider os i forhold til at være være tydelig og nærværende.

Samvær med hesten sænker stressniveauet og motiverer til at begynde at arbejde med sig selv. Hestene reagerer på din adfærd og hvordan du har det; de spejler dig. Ved at oversætte, hvad det er, hestene spejler, får du en større selvforståelse for dig selv.

Oxytocin

Et af de vigtige hormoner, som samværet med heste er med til at stimulere, er oxytocin, også kaldet ”kærlighedshormonet”. Det produceres ved for eksempel kram, massage, eller kys.

Det er videnskabeligt bevist, at nærkontakt med dyr, som for eksempel heste, øger oxytocinniveauet. Oxytocin får blodtrykket til at falde og gør os mere imødekommende; en imødekommenhed, der giver plads til udvikling af sociale kompetencer.

Generelt er dyr og naturen med til at øge tilgangen af de gode signalstoffer til hjernen. Det er alt sammen er med til at fremme den personlige udvikling og øge bl. a. selvværd og selvtillid.