fbpx

Naturridning/At gå til hest

At gå til hest er for dig der gerne vil gå til ridning, men også gerne vil ride i naturen. At gå til hest er en blanding af horsmanship på bane, leg med hest og rideture ud i Nationalparken. Holdene er delt efter niveau og er små grupper på 4 personer. Du er med til at hente hesten på marken. Du lærer selv at strigle, sadle op og alt andet, der har med heste at gøre. Her er der fokus på at være sammen med heten, lære at forstå den og opleve alt det man også kan med heste. Det er ikke et tilbud, hvor man sidder på ryggen af hesten fra start til slut. Men har istedet fokus på kontakten mellem dig og pony/hest. Vi bruger tid på pleje, adfærd, hestesprog og kontakt. Desuden er der stor fokus på holdets relationer og sammenhold.  
 
Jeg tror på, at børn begynder til ridning, fordi de ønsker at beskæftige sig med heste, udfra en kærlighed og fascination af dette fantastiske dyr. Derfor er det at gå til hest en blanding af at ride – lege – pleje – aflæse og håndtere heste. 

Forældre er ikke med, men må gerne køre og komme igen. Ellers er der mulighed for at nyde en god bog, gå en tur, nyde solen i en havestol eller tage en lur i “Hyttebo”, hvis den er ledig.

Der er hold for:

  • Lillehosdet onsdag kl 16. (under 11 år) 
  • Mellemholdet mandag kl 16.00 (8 -15 år)  
  • Voksenholdet. Torsdag kl 16.30. Voksen holder rider kun hver 2. uge og for dem er der en længere ridetur med madpakker en søndag. Voksenholdet rider hvergang en rolig tur i Nationalparken. Her følger vi årstiden og nyder naturen og hestene. Voksenholdet koster 2000 kr. for 6 gange + madpakketur. 

At gå til hest er en pakke med 10 undervisningsdage fordelt på 10 uger endten forår eller efterår.  Det er i alt 10 gange med 2 timers lektioner. Hver gange er der saft og indimellem også lidt sødt. Inkl. i pakken er en hel lørdag eller søndag (det aftales på holdet) fra 9.30 – 13.30, hvor vi rider en længere tur, laver hesteleg eller hvad nu jeg finder på af sjove tiltag. En gang har vi været ved mit shelter, hvor vi lavede pandekager på bål. En anden gang lavede vi forskellige øvelser på ridebanen spiset hotdogs og hyggede med ponyerne. Prisen er i alt 4000 kr inkl. en hel lørdag med hestene. 

Ved plads på hold betales 2000 på første dag og 2000 igen efter 3 gang. Man er også velkommen til at betale hele beløbet første gang. Der er ikke undervisning i skolernes ferier og på helligdage. Der gives ikke erstatningstimer, hvis man er syg. Hvis jeg aflyser, aftales en erstatningstid.