fbpx

At gå til hest – Horsemanship – Naturridning

 

At gå til hest er for dig der gerne vil gå til ridning, men også gerne vil ride i naturen. At gå til hest er en blanding af horsmanship på bane, leg med hest og rideture ud i Nationalparken. Holdene er delt efter niveau og er små grupper på 2 – 4 personer. Du er med til at hente hesten på marken. Du lærer selv at strigle, sadle op og alt andet, der har med heste at gøre. Her er der fokus på at være sammen med heten, lære at forstå den og opleve alt det man også kan med heste. Det er ikke et tilbud, hvor man sidder på ryggen af hesten fra start til slut. Men har istedet fokus på kontakten mellem dig og pony/hest. Vi bruger tid på pleje, adfærd, hestesprog og kontakt. Desuden er der stor fokus på holdets relationer og sammenhold.  
 
Jeg tror på, at børn begynder til ridning, fordi de ønsker at beskæftige sig med heste, udfra en kærlighed og fascination af dette fantastiske dyr. Derfor er det at gå til hest en blanding af at ride – lege – pleje – aflæse og håndtere heste. 

Forældre er ikke med, men må gerne køre og komme igen. Ellers er der mulighed for at nyde en god bog, gå en tur, nyde solen i en havestol eller tage en lur i “Hyttebo”, hvis den er ledig.

Der er hold:

  • Mellemholdet mandag kl 15.30 (10 -15 år)  1 plads tilbage
  • Tirsdag kl 16 horsemanship/hesteleg og hestevognskørsel. 9 – 18 år. (ingen ridning) 2 pladser tilbage
  • Onsdag kl 15.30. (under 11 år) Optaget
  • Voksenholdet. Torsdag kl 16.30. Voksen holder rider kun hver 2. uge og for dem er der en længere ridetur med madpakker en søndag. Voksenholdet rider hvergang en rolig tur i Nationalparken. Her følger vi årstiden og nyder naturen og hestene. Voksenholdet koster 2000 kr. for 5 gange + madpakketur. 3 pladser tilbage

At gå til hest Mandag eller onsdag er en pakke med 10 undervisningsdage fordelt på 10 uger endten forår eller efterår.  Det er i alt 10 gange med 2 timers lektioner. Hver gange er der saft og indimellem også lidt sødt. Inkl. i pakken er en hel lørdag eller søndag (det aftales på holdet) hvor vi rider en længere tur, laver hesteleg eller hvad nu jeg finder på af sjove tiltag. En gang har vi været ved mit shelter, hvor vi lavede pandekager på bål. En anden gang lavede vi forskellige øvelser på ridebanen, spiset hotdogs og hyggede med ponyerne.

Horsemanship holdet om tirsdagen er for dem der gerne vil lære en masse om heste, men ikke har lyst til at ride. Vi arbejde med hesten fra jorden og køre ture i hestevogn. Du lærer hvordan man kan få hesten til at lytte til dig ved hjælp af små signaler, du lærer, hvordan man spænder en hest for vogn og køre med den. Horsemanship betyder forholdet mellem hest og menneske og bygger på, at relationen mellem os skal være så ligeværdig som muligt.

 

Gå til hest: Prisen er i alt 4000 kr inkl. moms og en hel lørdag med hestene. Dvs. 10 gange a 2 timer= 20 timers undervisning og en dag med ekstra hygge og tid til eks. at lave en længere tur. Denne dag laver jeg noget specielt for holdet og tilpasser det til dem. 

Voksenhold: 2000 kr 5 gange turridning i Nationalpark Thy og en længere tur med madpakke.

Horsmanship og køre holdet: 3000 kr. inkl 8 gange af 1 ½ time + en længer hestevognstur til mit shelter.

Ved plads på hold betales 1. rate anden gang I kommer og 2. rate senere. Det vil sige at f’ørste time kan bruges som en prøvetime uden betaling. Man er også velkommen til at betale hele beløbet på en gang. Der er ikke undervisning i skolernes ferier og på helligdage. Der gives ikke erstatningstimer, hvis man er syg. Hvis jeg aflyser, aftales en erstatningstid.

Tilmelding sker ved henvendelse til mig/Mette på 40923090. I er altid velkommer til at ringe eller sms’e, hvis der er spørgsmål.