fbpx

At gå til hest – Horsemanship – Naturridning

 

At gå til hest er for dig der gerne vil gå til ridning, men også gerne vil ride i naturen. At gå til hest er en blanding af horsmanship på bane, leg med hest og rideture ud i Nationalparken, når man er klar til det. Holdene er delt efter niveau og er små grupper på 2 – 3 personer. Du er med til at hente hesten på marken. Du lærer selv at strigle, sadle op og alt andet, der har med heste at gøre. Her er der fokus på at være sammen med heten, lære at forstå den og opleve alt det man også kan med heste. Det er ikke et tilbud, hvor man sidder på ryggen af hesten fra start til slut. Men har istedet fokus på kontakten mellem dig og pony/hest. Vi bruger tid på pleje, adfærd, hestesprog og kontakt. Desuden er der stor fokus på holdets relationer og sammenhold.  
 
Jeg tror på, at børn begynder til ridning, fordi de ønsker at beskæftige sig med heste, udfra en kærlighed og fascination af dette fantastiske dyr. Derfor er det at gå til hest en blanding af at ride – lege – pleje – aflæse og håndtere heste. 

Forældre er ikke med, men må gerne køre og komme igen. Ellers er der mulighed for at nyde en god bog, gå en tur, nyde solen i en havestol eller tage en lur i “Rytterstuen”, hvis den er ledig.

 

Der er hold:

  • Mandag kl 15.30 – 17.30 (10 -15 år)  1 plads tilbage
  • Tirsdag kl 16 -17.30 horsemanship/hesteleg og hestevognskørsel. 9 – 18 år. Fuldt booket.
  • Onsdag kl 15.30 – 17.30. (under 11 år) Fuldt booket.
  • Voksenholdet. Pt. er der ikke et voksenhold. Voksen holder rider kun hver 2. uge og for dem er der en længere ridetur med madpakker en søndag. Voksenholdet rider hvergang en rolig tur i Nationalparken. Her følger vi årstiden og nyder naturen og hestene. Voksenholdet koster 2000 kr. for 5 gange + madpakketur. 3 pladser tilbage

At gå til hest Mandag eller onsdag er en pakke med 10 undervisningsdage fordelt på 10 uger endten forår eller efterår.  Det er i alt 10 gange med 2 timers lektioner. Hver gange er der saft og indimellem også lidt sødt. Inkl. i pakken er en hel lørdag eller søndag (det aftales på holdet) hvor vi rider en længere tur, laver hesteleg eller hvad nu jeg finder på af sjove tiltag. En gang har vi været ved mit shelter, hvor vi lavede pandekager på bål. En anden gang lavede vi forskellige øvelser på ridebanen, spiset hotdogs og hyggede med ponyerne. 

Tirsdagsholdet er for dem der gerne vil lære en masse om heste, men ikke nødvendigvis har lyst til at ride. Vi arbejde med hesten fra jorden og køre ture i hestevogn. Du lærer hvordan man kan få hesten til at lytte til dig ved hjælp af små signaler, du lærer, hvordan man spænder en hest for vogn og køre med den. Horsemanship betyder forholdet mellem hest og menneske og bygger på, at relationen mellem os skal være så ligeværdig som muligt.

Mandag og Onsdag Gå til hest: Prisen er i alt 4000 kr inkl. moms og en hel lørdag med hestene. Dvs. 10 gange a 2 timer= 20 timers undervisning og en dag med ekstra hygge og tid til eks. at lave en længere tur. Denne dag laver jeg noget specielt for holdet og tilpasser det til dem. 

Tirsdag – Horsmanship: 3000 kr. inkl moms. 8 gange af 1 ½ time + en længer hestevognstur til mit shelter.

Voksenhold: 2000 kr 5 gange turridning i Nationalpark Thy og en længere tur med madpakke.

Ved plads på hold betales 1. rate anden gang I kommer og 2. rate senere. Det vil sige at f’ørste time kan bruges som en prøvetime uden betaling. Man er også velkommen til at betale hele beløbet på en gang. Der er ikke undervisning i skolernes ferier og på helligdage. Der gives ikke erstatningstimer, hvis man er syg. Hvis jeg aflyser, aftales en erstatningstid.

Tilmelding sker ved henvendelse til mig/Mette på 40923090. I er altid velkommer til at ringe eller sms’e, hvis der er spørgsmål.

Her er 5 gode grunde til at gå til hest:

1. Fysisk og mentalt velvære: Ridning og omgang med heste giver motion, som kan hjælpe med at styrke kroppen og ballancen. Det kan også give dig en følelse af afslapning og stressafledning. Derudover kræver det også mentalt fokus og tilstedeværelse, som kan hjælpe med at styrke koncentration og den mentale tilstand.

2. Forhold mellem hest og rytter: Gå til hest handler om samarbejde mellem hest og rytter. Ved at opbygge et godt forhold til hesten, styrkes kommunikationen,  empati og følelsen af at være elsket lige meget hvad. Det kan også hjælpe med at opbygge tillid og respekt, hvilket kan medføre bedre forståelse for dem omkring.

3. Natur og frisk luft: At gå til hest giver mulighed for at være ude i naturen. Få frisk luft og mærke regnen, vinden og solen. Opdage årstidernes skiften og følge hvordan årets gang er, både i natren, men også for hestene.

4. Udfordring og læring: Gå til hest kan være en udfordrende aktivitet, der kræver mange forskellige færdigheder. Det kan være en spændende måde at lære og udvikle sig på, da der altid er nye måder at forbedre sig på. Jeg går meget op i at tage udgangspunkt i det enkelte barn, og udfordre der, hvor barner er. Hos Ro i Thy bygges der stille og roligt viden og færdigheder op. Der gives tid og ro til at indarbejde rutiner og genkendelighed. Jeg lægger stor vægt på at hestene ikke bliver offer for, at eleverne skal trave eller gallopere før, de egentlig er klar til det. Der er mange ting, der skal være på plads inden, man er klar til det på egen hånd.

5. Fællesskab: Gå til hest giver også mulighed for at møde andre med samme interesse og passion for heste. Desuden møder man her på gården, både katte, hunde og får, hvilket styrker børnenes tillid til dyr i al almindelighed.